Over Culinerd

Tijd voor een reboot!

Het is 2020 en Culinerd heeft een aantal jaar stil gelegen. Sinds 2014 om precies te zijn. Al was er binnenin vanalles aan het pruttelen. Tijd voor een reboot! Mijn passie voor eten, koken en techonologie is nog steeds sterk, al heb ik al jaren niet meer iets gedaan met Culinerd. Tijd voor een nieuwe adem.

Het oorsponkelijke idee van Culinerd.nl is ontstaan in het begin van 2012 toen ik, de culinaire nerd in kwestie, werd aangesproken door een dierbare vriend. Hij vond dat het tijd werd om iets met mijn aanstekelijke kook- en recepten passie te doen. ‘Een blogje ofzo..’ Ja, leuk idee hoor, als je zeeën van tijd hebt, dacht ik. Iets wat niet paste in mijn agenda. Desalniettemin bleef zijn suggestie pruttelen in mijn hoofd, soms op een hoog vuurtje, soms op een laag vuurtje. Langzaam aan kwamen er ingrediënten bij en er begon iets smakelijk gaar te stoven.

Historie

September 2012 was het dan zover; Culinerd werd geboren. De URL geregistreerd, een Twitter account aangemaakt en een bevriende designer gevraagd om een logo voor me te bedenken. Het idee begon vorm te krijgen. Hoe meer ik bezig was met het maken van de website en het schrijven van de content, hoe enthousiaster ik werd. Soms knap lastig om te combineren en vooral te doseren als je er een verantwoordelijke ‘grote mensen baan’ naast hebt. Maar uiteindelijk is er altijd wel tijd te vinden om volledig los gaan over de mooie dingen des levens; koken, eten en technologie.

2020

Er is een hoop verandert in mijn leven, alles staat op z'n kop en ik krijg de kans om compleet vanaf nul opnieuw te beginnen. Deze kans neem ik dan ook met beide handen aan - zo heb ik ook de beslissing genomen om fulltime voor Culinerd te gaan experimenten en schrijven. Elke week een nieuw recept, elke week een nieuw experiement.

Enjoy!

Sidney de Koning

Lekker eten!